Computergenie.nl    

Computergenie.nl
  Registreer!
  Registreer
Homepage
Home
Top 10
Top 10
Forum
Forum
Prijsindex
Prijsindex
Nieuws
Nieuws
Downloads
Downloads
Hulp & Uitleg
Hulp & Uitleg
Uitgebreid zoeken
 
  Zoeken •  Gebruikerslijst  •  Gebruikersgroepen   •  Registreer  •  Profiel  •  Log in om je privé berichten te bekijken  •  Ben je al lid?  Log in! 
Ben je al lid?  Log in!
Kies uw onderwerp:
Computer-Café
Knowledge Base
Hardware
Software
Internet & netwerken
Games
Scripten & programmeren
Digitale fotografie & video
Multimedia
GSM & mobile
Sitecheck & links
Officiële mededelingen
Feedback
ISL Light
Aanbiedingen
Markt-plaats
Hulp & Uitleg

Sponsors:

Cloud VPS

Relaties:

PC Beveiliger
Forum » Computer-Café » Het algemene Overklok en 3dmark06 Topic:
Het algemene Overklok en 3dmark06 Topic:
Ga naar Pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Volgende

Nieuw onderwerpNieuw antwoord
renevanh Bericht Geplaatst op 22-12-2007 Reageer met quote
Beheerder
Ja, hier onder :P

Mobo: Gigabyte MA790FX-DQ6, AM2+, 790FX
CPU: AMD Phenom X4 9500 Quad-Core, 2.2GHz
RAM: Kingston Dimm 2x1GB DDR2 PC2-6400 800MHz
GPU: Sapphire Radeon HD 3870 512MB


Ben nog eventjes aan vroeten... FireFox doet beetje raar (kleurtjes...), onboard geluid werkt prima, maar volgens Windows niet en USB Controller is nog niet ok... :P

{EDIT}

Image


De CPU test vond ik nog wat tegenvallen... Kan ook nog overgeclocked worden natuurlijk (nog helemaal niks mee gedaan) en ik vraag me stiekem af of 3Dmark06 wel alle cores gebruikt, of slechts één.




Keyboard not found, press F1 to continue...
Fatal Mind Bericht Geplaatst op 22-12-2007 Reageer met quote
Moderator
Da's toch netjes die score :D ik krijg morgen m'n 8800GT eindelijk in m'n handjes, als dat allemaal prima werkt zal ik ook weer eens een testje draaien :P



Image
renevanh Bericht Geplaatst op 23-12-2007 Reageer met quote
Beheerder
Hmmm... Volgens CPU-Z draait het geheugen niet in DC mode, maar volgens de BIOS wel...

Wat nu weer... :p




Keyboard not found, press F1 to continue...
Fatal Mind Bericht Geplaatst op 23-12-2007 Reageer met quote
Moderator
Moet je daar geen drivers voor installen als je amd cpu heb ? dacht ooit eens zoiets gehoort te hebben

Anyways,

Heb m'n nieuwe 8800GT erin hangen, en voilá !

Image




Image
renevanh Bericht Geplaatst op 23-12-2007 Reageer met quote
Beheerder
Nog eventjes geprutst...

Handleiding bleek wat dubieus te zijn als het om DC gaat (tabelletje zegt iets anders dan de tekst, en de tekst was juist, niet het tabelletje), dus geheugen draait nu wel in DC.

CPU heb ik mbv AMD OverDrive overgeclocked tot 2.46GHz (per core). Dat is 25MHz sneller de fabrieksinstelling (met een multiplier van 11x). Ik kan volgens OverDrive tot 36MHz sneller gaan, dus nog wat headroom.

Dat resulteert natuurlijk in een hogere 3Dmark06 score...

Image

Ter vergelijking: mijn oude systeem haalt 1754 :x

Overigens zie ik op de Futuremark site iemand met een identieke configuratie die 14386 3Dmarks haalt... dat moet ik dus ook kunnen :P




Keyboard not found, press F1 to continue...
SouLLeSS Bericht Geplaatst op 23-12-2007 Reageer met quote
Senior lid
maar 26 mhz is niet echt veel ook niet voor amd's dat is gewoon een progje. beter dat je zelf in de bios gaat klooien lijkt me. wel nais score :P ga ook een 3870 halen denk ik, hoe presteerd hij verder op geluid enz?



Image
http://tweakers.net/gallery/179419/sys
renevanh Bericht Geplaatst op 23-12-2007 Reageer met quote
Beheerder
De kaart is verdacht stil vind ik... als de voeding van m'n oude PC er even vaart achter zet hoor ik die boven de nieuwe uit, en daar zit naast de 3870 ook nog een heel stel case fans in.
Ook stressed geen extreem lawaai... lekker stil.




Keyboard not found, press F1 to continue...
Fatal Mind Bericht Geplaatst op 23-12-2007 Reageer met quote
Moderator
Ik zit nog steeds uit te zoeken hoe ik me temps kan uitlezen... snap er niks van...



Image
Fatal Mind Bericht Geplaatst op 25-12-2007 Reageer met quote
Moderator
en na een beetje de videokaart te oc'en, krijg je dit:
Image

Niet echt een boeiend verschil als je het aan mij vraagt, maar aan de andere kant, m'n temps leiden er niet onder, dus ik vindt het wel best.




Image
Mr_JoJo Bericht Geplaatst op 25-12-2007 Reageer met quote
Genie
kijk dat lijkt er op :)

gtx snelheid




Vergoofin der flicke stoobin mit der brk-brk
yubetcha!
Image
Fatal Mind Bericht Geplaatst op 25-12-2007 Reageer met quote
Moderator
Het 8800gt beestje draait nu op onderstaande snelheden:
Image

Stock is:
core: 600 Mhz
shaders: 1500
memory: 1800 ( effectief )

Misschien dat ik nog beetje meer ga overklokken, tis ff aankijken, ga morgen waarschijnlijk eerst ff die kaart passief maken, hekel aan fans....

Overclock methode: speeds hoger gooien met asus proggie, en dan voor gekke dingen checken met atitool,




Image
SouLLeSS Bericht Geplaatst op 29-01-2008 Reageer met quote
Senior lid
Image
nieuwe 3dmark06 score met nieuwe 8800gt, met lichte oc core 670, geheugen op 1999:) apart dat me score nog een 700 punten boven die van fatal zit :O bijna zelfde specs en oc :S mss dat die geheugen oc en raid0 + raptor dat doet maar goed.



Laatst aangepast door SouLLeSS op 30-01-2008, in totaal 1 keer bewerkt



Image
http://tweakers.net/gallery/179419/sys
Fatal Mind Bericht Geplaatst op 29-01-2008 Reageer met quote
Moderator
Ik snap echt niet hoe jij zoveel hoger als ik kan krijgen... specs zijn bijna identiek volgens mij, en m'n cpu is volgens mij ook nog eens hoger geklokt dan de jouwe... binnenkort maar eens kijken of ik nog wat meer uit mn videokaart kan trekken dan...



Image
Matel Bericht Geplaatst op 18-05-2008 Reageer met quote
Beheerder
*kick*

Ik heb mijn nieuwe pc ook in elkaar gezet:

Asus Maximus Formula (Intel x38 chipset)
Intel Core2Duo E8400
Sunbeam Tuniq Tower 120 processorkoeler
2x2 GB Corsair DDR2 Dualchannel
Leadtek GeForce 8800GTS 512

Heb tijdens de 3Dmarks2006 test alleen 1x 2GB erin gehad en de FSB op 370MHz gezet. Voor de rest alles standaard op een 20GB IDE schijfje (tijdelijk natuurlijk :P).

Haalde daarmee 13001 punten onder Windows XP. Dat gaat vast nog wat hoger uitkomen als ik alles heb overgeklokt. Wil de FSB op 400MHz laten draaien ivm 1:1 lopen met het geheugen.

Even in vergelijking...mijn oude pc (AMD Athlon XP2600+, 1.5GB DDR, GeForce 6800LE-unlocked) haalde max 1500 punten :)




Geduld is een schone zaak...maar je moet er wel de tijd voor hebben
Leuker kunnen we het niet maken...
Mr_JoJo Bericht Geplaatst op 18-05-2008 Reageer met quote
Genie
Oh dat is heel netjes zeg. :shock:

Dat is net zoveel als ik op mijn 8800 gtx haal op xp met een q6600 op 3ghz.

En dat heb ik mijn gtx ook nog overgeclocked ( 10 procent op memory en cpu)




Vergoofin der flicke stoobin mit der brk-brk
yubetcha!
Image
Nieuw onderwerpNieuw antwoord   Ga naar Pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Volgende


Forum » Computer-Café » Het algemene Overklok en 3dmark06 Topic:

Powered by Cloud VPS - High Availability Cloud Servers