Computergenie.nl    

Computergenie.nl
  Registreer!
  Registreer
Homepage
Home
Top 10
Top 10
Forum
Forum
Prijsindex
Prijsindex
Nieuws
Nieuws
Downloads
Downloads
Hulp & Uitleg
Hulp & Uitleg
Uitgebreid zoeken
 
  Zoeken •  Gebruikerslijst  •  Gebruikersgroepen   •  Registreer  •  Profiel  •  Log in om je privť berichten te bekijken  •  Ben je al lid?  Log in! 
Ben je al lid?  Log in!
Kies uw onderwerp:
Computer-Cafť
Knowledge Base
Hardware
Software
Internet & netwerken
Games
Scripten & programmeren
Digitale fotografie & video
Multimedia
GSM & mobile
Sitecheck & links
OfficiŽle mededelingen
Feedback
ISL Light
Aanbiedingen
Markt-plaats
Hulp & Uitleg

Sponsors:

Cloud VPS

Relaties:

PC Beveiliger
Forum » Knowledge Base » Schijven naar NTFS converteren
Schijven naar NTFS converteren

Nieuw onderwerpNieuw antwoord
Fatal Mind Bericht Geplaatst op 24-03-2008 Reageer met quote
Moderator
Windows XP kan zowel draaien op het FAT32 bestandssysteem als het NTFS bestandssysteem. Een bestandssysteem is de manier waarop de data op een harde schijf is georganiseerd. FAT32 (File Allocation Table) wordt gebruikt sinds de introductie van Windows 95 second edition en kan harde schijven aan tot een grootte van 2 Terrabyte. NTFS bestaat sinds begin jaren 90 en werd ontwikkeld door Microsoft om de kwaliteit en betrouwbaarheid van dataopslag te vergroten. NTFS werd aanvankelijk gebruikt voor NT4 en Windows 2000 server, vooral in een zakelijke omgeving. Met onder andere Windows XP is NTFS voor de thuisgebruiker beschikbaar gekomen.

Het wordt aangeraden Windows XP op een NTFS schijf te installeren. NTFS is minder foutgevoelig dan FAT32, stabieler, biedt betere beveilingsmogelijkheden en de mogelijkheid voor bestandscompressie, bestandsencryptie en gaat beter om met ruimtegebruik op de harde schijf en grote bestanden (Maximale individuele bestandsgrootte is 16 TB, bij FAT32 is dit 4 GB).

Bij de installatie van Windows XP is al de vraag in welk bestandssysteem de harde schijf geformatteerd moet worden. Als hier FAT32 voor een schijf is gekozen kan later dus de schijf geconverteerd worden naar NTFS wat hieronder wordt uitgelegd. Om te controleren welk bestandssysteem er wordt gebruikt ga naar Start en klik op Deze Computer. Klik dan met de rechtermuisknop op de harde schijf en kies Eigenschappen.

Image

Voordat je gaat converteren is het wel even handig om te weten dat na het converteren naar NTFS deze situatie niet terug te draaien is naar FAT32.

Om een bestaand FAT32-volume naar NTFS te converteren: Ga naar Start >> Alle programma's >> Bureau-accessoires en klik op Opdrachtprompt. Typ het volgende in de opdrachtprompt, waarbij stationsletter het station / schijf is dat je wilt converteren:
Code:
convert stationsletter: /fs:ntfs


Image

Als Windows XP draait op het station dat je wilt converteren, word er gevraagd de taak te plannen wanneer je de computer opnieuw opstart, omdat de conversie niet kan worden voltooid terwijl het besturingssysteem draait. Eerst komt de vraag of een ontkoppeling geforceerd moet worden van de harde schijf, druk "J" van JA. Dit zal echter niet lukken en de vraag volgt of je de taak wilt plannen wanneer de computer herstart. Druk opnieuw "J".

Code:
http://www.websonic.nl/pctips/windowsxp/images/tip107_3.gif


Herstart vervolgens de computer en het converteren zal beginnen. Zodra het converteren is voltooid volgt een melding en zal de computer nogmaals herstarten.

Image

Bron: www.websonic.nl
Image
Nieuw onderwerpNieuw antwoord   


Forum » Knowledge Base » Schijven naar NTFS converteren

Powered by Cloud VPS - High Availability Cloud Servers